ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-09-2013, ora 11:04

Alternative Sociale ofera asistenta cetatenilor straini stabiliti in Iasi

Articol de Madalina Irimia

In perioada septembrie 2013 - iunie 2014, specialistii Alternative Sociale ofera consiliere si asistenta psihosociala strainilor tarilor terte stabiliti legal in Romania. Acestia pot obtine sprijin material, medical si juridic din partea Alternative Sociale.

Pentru a beneficia de consiliere si asistenta strainii se pot adresa „Centrului de informare si consiliere a strainilor” din Iasi, care se afla pe soseaua Nicolina, nr.24, bl. 949, parter, tel. +40 332 407178. In cadrul acestuia, consilierii Alternative Sociale asigura migrantilor asistenta materiala, servicii medicale, suport pentru accesul nediscriminatoriu la sistemul medical, educational precum si alte servicii menite sa raspunda nevoilor de integrare ale acestora. Printre migrantii care pot obtine sprijin material, medical si juridic din partea Alternative Sociale se numara si sirienii care au venit, in ultimele luni, in orasul Iasi pentru reintregirea familiei, ca urmare a conflictelor actuale din Siria.

Alternative Sociale continua preocuparile in domeniul integrarii strainilor tarilor terte. In ultimii trei ani, peste 1200 de straini din orasul Iasi au beneficiat de asistenta din partea specialistilor Alternative Sociale. Noi am facilitat dialogul acestora cu institutiile cu care ei interactioneaza atunci cand ajung pentru prima oara in Romania, i-am informat despre drepturile lor, am organizat evenimente la care au fost prezentate discursuri motivationale, le-am oferit spijin material pentru a depasi problemle financiare cu care se confruntau, iar tinerilor le-am asigurat cursuri vocationale gratuite care sa faciliteze integrarea acestora pe piata muncii din Romania”, a declarat Catalin Luca, director executiv.

De asemenea, in luna octombrie, Alternative Sociale va organiza in scolile din Iasi, care au un numar mare de elevi provenind din tari non-UE, sesiuni de informare privind drepturile si obligatiile cetatenilor straini stabiliti in Romania.

Aceste activitati sunt desfasurate in cadrul proiectului „Coordonarea nationala a actiunii de integrare a resortisantilor tarilor terte (RTT) in Romania” implementat de Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM), Biroul in Romania cu finantare din partea Uniunii Europene prin Programul general „Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii”, Programul Anual 2012. Proiectul sprijina integrarea sociala, economica si culturala a resortisantilor tarilor terte in spatiul romanesc prin sustinerea a 15 centre de informare pentru straini deschise in tara. Prin intermediul acestora sunt asigurate informatii, servicii specifice si asistenta adaptate nevoilor strainilor stabiliti legal in Romania.

Foto: facebook.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
PhyllisJap,  06.03.2017 20:27

wh0cd736055 Generic Cialis

   
PhyllisJap,  25.01.2017 12:30

wh0cd736055 cephalexin tretinoin cream atenolol cheap tretinoin cream .025

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii