ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
25-05-2012, ora 16:10

Alimentele care te ajuta sa scapi de stres

Articol de Madalina Irimia

Ouale, orezul, carnea de pui, lactatele, alunele, pestele si ciocolata sunt alimente care te ajuta sa faci fata stresului cotidian. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu publicat in Journal of Clinic Investigation (JCI).

Datele cercetarii arata ca alimentele mentionate mai sus contin triptofanul, o substanta din grupa aminoacizilor esentiali, care te ajuta sa faci fata situatiilor tensionate.

Atunci cand suntem stresati organismul incepe sa stimuleaza productia de grelina, hormonul foamei, inducand un fel de mecanism de compensare. Atunci cand nivelul de grelina creste in organism apare si nevoia de a manca, iar pentru a reechilibra nivelul hormonului foamei corpul are nevoie de triptofan.

Potrivit JCI, printre alimentele care contin concentratii semnificative de triptofan, aminoacid necesar la sinteza serotoninei si a melatoninei, raspunzatoare de o stare buna si de somn odihnitor, se numara ouale, orezul, carnea de pui, produsele lactate, alunele si pestele.

In plus, producerea de serotonina in organism este favorizata si daca mancam alimente bogate in zaharuri, care pot fi introduse cu moderatie in alimentatie. O bucata de ciocolata poate reprezenta dulcele ideal pentru a diminua stresul, cu o singura mentiune: acest aliment trebuie mancat cu doua ore inainte de culcare, deoarece acesta stimuleaza sistemul nervos si nu vom putea adormi imediat.

Sursa: gandul.info

Foto: verticalnews.ro

     
Tag-uri: stres, alimente, dulce
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii