A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661920.8204.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aerul conditionat- si prieten si dusman pe timp de canicula
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-06-2015, ora 09:38

Aerul conditionat- si prieten si dusman pe timp de canicula

Articol de Madalina Irimia

Vrand sa scape de caldura romanii utilizeaza la maxim aerul conditionat acasa, la munca sau in masina chiar daca se expun la diverse afectiuni. Unii au lasat aparatele sa functioneze toata noaptea in dormitor asa ca de dimineata au ajuns la spital cu nevralgii sau afectiuni respiratorii acute.


Reamintim ca aerul conditionat poate oferi conditiile optime de temperatura si umiditate pentru a ne desfasura activitatea, beneficiile fiind maxime atunci cand se asigura in incaperi o temperatura cuprinsa intre 21 si 25 de grade la o umiditate de 60-70%.”, declara medicul Tudor Ciuhodaru.

In schimb,utilizarea excesiva sau necorespunzatoare, supune organismul unui stres adaptativ continuu, usuca mucoasele si poate duce la declansarea sau agravarea unor afectiuni respiratorii acute sau acutizate (traheobronsite, laringite), nevralgii la nivel toracic sau facial si chiar paralizii faciale legate de utilizarea defectuoasa a aerului conditionat acasa sau in masina.

Pentru a evita inconvenientele sau prezentarea la spital trebuie sa tineti cont de cateva reguli simple privind instalarea si utilizarea acestor aparate:

-aparatul va fi instalat in locuinte la cativa metrii de locul in care stam,pe hol ( sau in asa fel incat racirea sa fie indirecta) iar fluxul de aer nu trebuie sa fie indreptat spre persoane;

- pentru a nu fi expusi la variatii mari de temperatura aparatele vor fi reglate la 22-24 C;

-aparatele vor fi utilizate intermitent si nu vor fi lasate deschise pe durata noptii;

-filtrele trebuie curatate periodic (existand riscul devehiculare bacteriana si a ciupercilor cu risc de infectii respiratorii si alergii).

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
BrettTit,  12.06.2017 22:36

wh0cd8973347 Cheap Cardura motrin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii