ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-08-2014, ora 09:30

Aeroportul International Iasi va fi inchis pana pe 21 august

Articol de Ana-Maria Onofrei

Aeroportul International Iasi va fi inchis pana pe 21 august, cand va avea loc inaugurarea noii piste.

Noua pista a Aeroportului International Iasi va fi inaugurata joi, 21 august, incepand cu ora 9:30. Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, a anuntat ca la eveniment au fost invitati cei mai importanti oameni de stat din Romania, precum si ambasadori si oficialitati din strainatate. „Ii asteptam pe toti iesenii cu mare drag, la Terminaluil II al Aeroportului, pentru a asista la ceremonia sfintirii si inaugurarii noii piste. Este realizarea unui vis de peste 20 de ani al Iasului. In numai in doi ani proiectul a fost dus la bun sfarsit, inclusiv licitatie si executie. Primul avion care va ateriza va fi cel care vine de la Roma, la 11:25, imediat dupa evenimentele initiale.

Astazi am avut ultima sedinta extraordinara de Consiliu Judetean inainte de inaugurarea noii piste. Am dat ultima hotarare de Consiliu care permite Iasului sa acceseze fonduri europene avand in vedere ca ordinul de la Ministerul Transporturilor a venit in urma cu o saptamana. Astfel, vom recupera de la Uniunea Europeana 56,7 milioane de euro, care reprezinta contravaloare pistei pe care o finalizam acum, a platformei extinse pentru parcarea aeronavelor si a unui nou terminal”.

Despre inchiderea aeroportului, presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi, Marius Bodea, a declarat ca: „Vechea pista va beneficia de un alt statut, devenind o cale de rulare. Pentru urmatoarele cinci zile aerogara ieseana va fi inchisa pentru ca trebuie realizata jonctiunea intre noua pista si platforma de imbarcare-debarcare. Dar nu este o veste rea, pentru ca acest lucru se datoreaza faptului ca vom da in operare noua pista, cea mai moderna pista flexibila din Romania.”

Foto: vivafm.ro

     
Tag-uri: iasi, aeroport, inchidere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii