A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727674992.2692.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aeroportul Iasi se doteaza cu scannere ultraperformante
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-03-2013, ora 09:42

Aeroportul Iasi se doteaza cu scannere ultraperformante

Articol de Diana Dumitriu

Aeroportul Iasi a depus spre finantare un proiect prin care sa achizitioneze scanere moderne ce ar permite pasagerilor sa treaca de filtrul de securitate aeroportuara, fara a mai fi nevoiti sa inlature anumite articole de imbracaminte sau incaltaminte.

Proiectulse numeste “Raising the Easternmost EU Airport Capacity to react on Threats” (REACT) – “Cresterea capacitatii celui mai estic aeroport al UE de a reactiona la amenintari” si a fost depus la Comisia Europeana intr-o sesiune de apeluri de proiecte deschisa la sfarsitul anului 2012 de Directia Generala Afaceri Interne (DG Home).

Pe langa achizitia de echipament specific, un scaner cu raze X pentru bagaje si explozibili lichizi, un scaner pentru detectarea urmelor de explozibili si narcotice, patruscanere pentru bagaje, cu detector Gamma, doua scanere pentru incaltaminte, sunt prevazute training-uri, transferuri de know-how, parteneriate cu alte aeroporturi si seminarii de prezentare a rezultatelor. REACT are o valoare totala de 490.000 euro, contributia proprie fiind de 10%. Durata prevazuta este de 24 de luni iar daca va fi aprobata finantarea, implementarea Proiectului ar trebui sa inceapa in noiembrie 2013.

Acest proiect de intarire a capacitatii de securitate raspunde nevoii de modernizare si in nici un caz unei vulnerabilitati in securitatea Aeroportului Iasi. Din acest an creste numarul de zboruri si implicit numarul de pasageri, la nivelul aerogarii noastre. Pentru a ne respecta Angajamentul privind Misiunea, Viziunea, Obiectivele si Valorile Esentiale, angajament care face referire si la dezideratul ca serviciile noastre sa fie, printre altele, accesibile, prompte si confortabile, trebuie sa modernizam baza aeroportuara pe mai multe segmente de activitate, in paralel”, a declarat directorul general al Aeroportului Iasi, Marius Bodea.

Responsabilul de proiect, Raluca Filip, coordonator marketing si comunicare Aeroportul Iasi a spus ca a inainta o aplicatie spre finantare inseamna munca de cercetare, de cautare a call-ului potrivit si de elaborare a unui proiect care sa raspunda necesitatilor aplicantului si cerintelor finantatorului, in acelasi timp.

Specialistii in scrierea si implementarea de proiecte finantate prin fonduri nerambursabile, fie ca sunt fonduri europene sau nu, cunosc acest lucru. Este un pas in plus in demersul nostru de a cauta si de a gasi alternative de finantare pentru Aeroportul Iasi. Vor urma alti pasi, alte proiecte si alte actiuni deoarece Iasul merita de mult timp un aeroport modern. Decizia in cazul finantarii Proiectului REACT o vom primi in septembrie 2013”, a mentionat Raluca Filip.

     
Tag-uri: aeroport, Iasi, scannere
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (5)  
Jasonicoca,  02.08.2017 01:33

3xlzg8e2xvdiy55hr8 baidu qloo37cuk4x88eqmbu

   
johhnyFox,  12.07.2017 23:58

gj1nc2c44vpicusuc9 google google pd39p10t26kks9czai

   
johhnyFox,  12.07.2017 06:43

6cdqeysl9ywzpx3stn google google jhsrjtjksoe6oisswn

   
JerryKah,  03.07.2017 08:00

qvlx2msm4orc567s1v google google qb10yna43eeavylhlz

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii