ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-06-2013, ora 16:35

Aeroportul Iasi isi reafirma independenta fata de incercarile repetate de santaj din partea unui ziar local de scandal

Articol de Alexandra Stefanescu

Conducerea Aeroportului Iasi isi manifesta totala dezaprobare fata de incercarile de compromitere a proiectului pentru noua pista.

Firme marunte, fara capacitate operationala si financiara sunt folosite ca si paravan pentru contestatii si acuzatii nefondate ale singurului ziar din Iasi condamnat pentru santaj. Putem crede ca preocuparea obsesiva de a denigra conducerea aerogarii iesene, transformata in atacuri furibunde, zilnice, fata de orice proiect sau actiune a Aeroportului Iasi, are ca scop obtinerea de foloase necuvenite din partea unor potentiali ofertanti sau participanti. Mentionam ca pe langa lucrarile de proiectare si constructie a pistei, datorita complexitatii acestor lucrari, precum si a valorii mari a acestei investitii, beneficiarul trebuie sa achizitioneze servicii de consultanta pentru managementul proiectului ’’Dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International iasi-Modul I - Proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi cu lungimea de 2400 m in R.A. Aeroportul Iasi’’ . Scopul final il constituie buna indeplinire a contractului de lucrari si cheltuirea corecta a fondurilor alocate, fiind vorba de servicii care sunt prevazute in studiul de fezabilitate si in Hotararea de Guvern 28/2008 privind aprobarea continutului-cadru al documentatiei tehnico-economice aferente investitiilor publice, precum si a structurii si metodologiei de elaborare a devizului general pentru obiective de investitii si lucrari de interventii”, anunta conducerea aeroportului Iasi.

In data de 13.06.2013, SC Trade of Art SRL cu sediul in comuna Tomesti si cu 3 (trei) salariati, a depus contestatie la CNSC impotriva documentatiei de atribuire a serviciilor mentionate, contestatie respinsa ca nefondata prin Decizia 439/S/C4/2452 din data 17.06.2013. Asadar Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a confirmat inca o data legalitatea procedurilor aplicate de Aeroportul Iasi in cazul licitatiilor sale.

Indiferent de cat de tare vom fi injurati de cei care au fost deja condamnati pentru santaj, nu vom face greseala sa ne compromitem, sa cedam intereselor proprietarilor de facto ai acestui ziar. Sunt dezgustat de mizeriile si acuzele aruncate de asa-zisul ziar, fara motiv. Pe de alta parte, s-au trezit in Romania si cultivatorii de castraveti sa ofere consultanta pentru piste de aterizare-decolare a avioanelor. Este absolut nefiresc. Aceste practici trebuie stopate imediat printr-un demers legislativ. Altfel, riscam sa stam in transee tot restul vietii, ocupandu-ne timpul cu riposte contra oricarui neavizat. Daca unicul criteriu de selectie permis in cazul consultantei ar fi pretul cel mai scazut si nu pregatirea consultantului in identificarea riscurilor asociate si preintampinarea lor, atunci aceste servicii le putem atribui pe 1 leu. Iar calitatea celor care se prezinta va avea aceeasi valoare" a declarat Marius BODEA, Presedintele Consiliului de Administratie al Aeroportului Iasi.

     
Tag-uri: aeroport, Iasi, santaj
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii