ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
23-01-2012, ora 11:28

Activitatile Consiliului Judetean al Elevilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane

Articol de Alexandra Stefanescu

Consliul Judetean al Elevilor din Iasi, organizeaza marti, 24 Ianuarie, o serie de manifestari in cadrul celei de-a treia editii a proiectului „Cu Unirea mana-n mana”, menite sa reinvie in memoria iesenilor si a elevilor participanti spiritul acelor vremuri.

Cu acest proiect al CJE, elevii ieseni au obtinut in ultimii doi ani, consecutiv, premiul I pe tara la Concursul National de la Tulcea „Parteneriat pentru educatie”.

Astfel, in intervalul 14.00-15.00, in centrul istoric al Iasului, trecatorii vor putea intalni elevi imbracati in costume de epoca, incercand sa readuca in contemporaneitate parfumul si nobletea acelor timpuri, prin Parada Costumelor, organizata in parteneriat cu teatrele din Iasi.

La ora 16.00, Galerile de Anticariat Grumazescu, situate pe strada Lapusneanu, o artera pietonala cu rezonanta in Istoria Iasului, vor gazdui Dialogul intre Generatii pe tema „Importanta Iasului in istoria Romaniei”, la care vor participa presedintii Consiliilor Scolare din liceele si colegiile municipiului, elevi invitati din Consiliului Tinerilor Chisinau, profesori si personalitati ale urbei noastre. Dialogul va fi moderat de Alexandra Stanescu, fost vice presedinte al CJE Iasi, eleva la Colegiul „C. Negruzzi” si de cunoscutul anticar D. Grumazescu, care vor incuraja participantii sa-si exprime argumentele si parerile cu privire la rolul orasului nostru la faurirea statului romanesc modern.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii