ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-12-2014, ora 09:19

Actiuni ale politistilor ieseni pentru un Craciun in siguranta

Articol de Cristian Amariei
In perioada premergatoare Craciunului, politistii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi actioneaza in zona hipermarketurilor, garilor, a pietelor si targurilor, precum si in alte locuri aglomerate, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica.

Politistii de ordine publica, de la rutiera, de investigatii criminale, de investigare a criminalitatii economice, de la transporturi si cei din cadrul formatiunilor arme, explozivi si substante periculoase actioneaza, in perioada 23-24 decembrie, la nivelul judetului Iasi, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea climatului de ordine si siguranta publica, suplimentar fata de activitatile dispozitivelor curente.

Se actioneaza in mod special in zona hipermarketurilor si a marilor magazine, precum si in alte zone aglomerate in aceasta perioada, respectiv gari, piete sau targuri.
Activitatile vizeaza prevenirea furturilor de si din autoturisme, din buzunare si din bagaje, asigurarea unui trafic fluent si respectarea normelor privind circulatia pe drumurile publice, precum si prevenirea comiterii de fapte cu violenta.

De asemenea, politistii urmaresc ca manipularile de bani sau valori sa se desfasoare in siguranta si cu respectarea prevederilor legale.

In ziua de 23 decembrie, pe raza judetului Iasi au actionat peste 150 de politisti, fiind organizate si executate actiuni preventiv-reactive, in sistem integrat, in zonele cu risc criminogen identificate pe raza de competenta, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta civica si crearii cadrului operational necesar diminuarii fenomenului infractional.

Au fost constatate 17 de infractiuni, dintre care 14 in flagrant si a fost depistata o persoana urmarita, fata de care s-au dispus masurile legale.

Pentru abaterile la normele contraventionale constatate, politistii au aplicat 164 de sanctiuni, in valoare totala de peste 76000 lei. Dintre acestea, 14 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea nr. 61/1991 si 39 la Legea nr. 12/1990 pentru protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Cele mai multe sanctiuni, 95, au fost aplicate de politisti pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 17 dintre acestea fiind pentru viteza excesiva. Politistii au retinut 4 de permise de conducere si retras 2 certificate de inmatriculare.

Foto: arq.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  13.05.2017 07:45

wh0cd7497515 cost of viagra 50mg

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii