ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-03-2015, ora 08:11

Absenteismul, o problema in scolile iesene. in primul semestru s-au inregistrat peste 1.600.000 de absente

Articol de Cristian Amariei
Situatie alarmanta in judetul Iasi! Aproape un sfert dintre elevii din 2 scoli ar trebui exmatriculati pentru ca au acumulat, in medie, cate 200 de absente nemotivate. insa, in realitate nu se poate face nimic pentru ca legea prevede ca sunt obligatorii zece clase. Directorii unitatilor de invatamant spun ca elevii nu frecveneaza cursurile din cauza saraciei.

"Din 21 de elevi cati ar trebui sa fie prezenti sunt prezenti atatia, lipsesc vreo 7 dintre ei. Deci, cam o treime din numarul elevilor. Uitati, bancile sunt goale," spune un profesor.

Iar situatia de astazi este una fericita pentru ca, de multe ori, profesorii de la scoala Ion Neculce din Iasi gasesc sali de curs mai mult goale. Numai in primul semestru, elevii de aici au adunat aproape 16 mii de absente nemotivate.

"Au fost si stuatii cand au fost sa zicem 8 in clasa sau 9 in clasa si atunci nu poti sa treci la lectie noua," a spus Lucian Cojocaru, profesor de matematica la scoala ''Ion Neculce'' Iasi.

Iar, de la an, la an situatia se inrautateste. Motivul - saracia.

Irina Frunza, directorul scolii ''Ion Neculce'' Iasi: "De patru ori a crescut numarul de absente pe semestrul I comparativ cu anul 2011-2012. Din motive de lipsa a hranei, lipsa a imbracamintei, mai ales in perioada de iarna cand saracii veneau prin rotatie la scoala."

Si la Liceul Tehnologic din Holboca, din cauza numarului mic de elevi care vin la cursuri si a rezultatelor tot mai slabe obtinute la examene, unitatea urmeaza sa fie comasata.

"Sunt elevi care provin din familii defavorizate, copii din familii care au parintii plecati in strainatate," au explicat Mihaela Vatamanu, profesor de limba romana la Liceul Tehnologic din Holboca.

In primul semestru al acestui an scolar, in judetul Iasi s-au inregistrat 1,6 milioane de absente. 900.000 dintre ele sunt nemotivate.

Sursa: digi24.ro
Foto: citynews.ro
     
Tag-uri: iasi, scoli, absenteism
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii