A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719865793.1318.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ATENTIE la metoda „ACCIDENTUL RUTIER”! Un iesean a fost inselat sa trimita 10.000 de lei pe motiv ca isi ajuta o ruda care a avut un accident
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
26-04-2013, ora 13:09

ATENTIE la metoda „ACCIDENTUL RUTIER”! Un iesean a fost inselat sa trimita 10.000 de lei pe motiv ca isi ajuta o ruda care a avut un accident

Articol de Alexandra Stefanescu

Metoda „ACCIDENTUL RUTIER” a mai facut o victim la Iasi. Un barbat a trimis 10.000 de lei unui necunoscut care l-a contactat spunand ca este fiul sau si ca a avut un un accident rutier cu victime, banii fiindu-i necesari ca sa scape de inchisoare.

In data de 25.04.2013, am fost sesizati in scris de catre G. Constantin, despre faptul ca in aceeasi zi 25.04.2013 a fost indus in eroare prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase, constand in aceea ca doua persoane necunoscute l-au apelat pe telefonul fix, prima persoana pretinzand ca este fiul sau care a suferit un accident rutier iar cea de-a doua persoana afirmand ca este avocat si i-a solicitat suma de 10.000 lei, bani pe care victima i-a depus intr-un cont bancar pe numele unui barbat. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, iar cercetarile continu a in vederea identificarii autorilor”, informeaza IPJ Iasi.

Recomandari si sfaturi

CUM SA IDENTIFICATI O PERSOANA CARE DORESTE SA VA INSELE

Persoanele care doresc sa va insele sunt actori foarte buni, care isi dezarmeaza victimele cu o aparenta de „baiat de treaba”. Dincolo de aceasta fatada se afla un infractor care poseda un simt natural de a identifica victimele si de a le infrange rezistenta cu propunerile lui.

Infractorul tipic nu are moralitate, este adesea violent, adaptabil la orice situatie si crede ca victimele isi merita aceasta soarta. Daca nu este prins el va actiona din nou.

Victimele

Oricine poate deveni o victima, chiar si persoanele care se considera prea inteligente pentru a fi inselate.

Multe victime au o serie de caracteristici comune: cel mai adesea, dar nu intotdeauna, sunt femei, batrane si locuiesc singure. Se incred in ceilalti, chiar si straini, si s-ar putea sa necesite o suplimentare a veniturilor. Singuratatea si dorinta de a ajuta sunt trasaturi pe care acesti infractori le exploateaza pentru a obtine cooperarea victimei.

In vizorul infractorului se vor afla absolut toate bunurile care reprezinta o valoare.

RECOMANDARI

- Verificati intotdeauna inainte de a da o suma de bani sau de a semna un contract.

- Fiti suspiciosi fata de orice promisiune care v-ar garanta castiguri banesti substantiale sau fata de o „afacere” pe care nimeni nu omai poate face.

- Nu discutati cu strainii despre situatia dumneavoastra financiara si nici nu oferiti bani.

- Sa nu va simtiti rusinati sa faceti plangere la politie daca ati fost victima unei astfel de persoane.

- Luati parte la proces ca martor pentru a stopa acest tip de infractiune.

Foto: ziare.com

     
Tag-uri: metoda, accident, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii