A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866022.8168.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ATENTIE, SOFERI! Circulatie ingreunata pe DN 28, din cauza zapezii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-01-2014, ora 11:30

ATENTIE, SOFERI! Circulatie ingreunata pe DN 28, din cauza zapezii

Articol de Alexandra Stefanescu

Inspectoratul de Politie Judetean Iasi informeaza ca in judet circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe D.N. 28, intre localitatile Pas cani s i Motca, din cauza zapezii si a poleiului.

Pentru deplasarea pe suprafete carosabile acoperite cu polei, gheata sau zapada, legislatia rutiera prevede obligativitatea echiparii autovehiculelor cu anvelope de iarna. Conducatorilor auto care nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarna, le recomandam sa nu porneasca la drum.

Adaptati permanent viteza de rulare la conditiile de drum si de trafic !

Verificati daca dispozitivele de iluminare si semnalizare, stergatoarele de parbriz si instalatiile de climatizare functioneaza corespunzator !

Pastrati o distanta de siguranta fata de autovehiculul care circula in fata! Circulati cu viteza redusa, pentru a putea frana in conditii de siguranta ! Tineti cont de faptul ca atunci cand este zapada, distantele sunt mai greu de apreciat. De aceea, mentineti o distanta mai mare intre masina dumneavoastra si cea din fata!

Evitati sa actionati brusc frana si mecanismele de directie, deoarece puteti derapa foarte usor ! Folositi cu precadere frana de motor. Pe portiunile acoperite cu polei nu trebuie sa virati si sa franati in acelasi timp.

Nu consumati alcool si nu conduceti daca simtiti ca sunteti obositi !

Verificati instalatia de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, antigelului, lichidului de parbriz, precum si instalatia de climatizare. Curatati in permanenta farurile si blocurile de semnalizare.

Pentru a evita blocarea rotilor si pierderea controlului asupra autovehiculului, trebuie sa sesizati si sa franati din timp, foarte usor si progresiv. In cazul blocarii rotilor si deraparii eliberati pedala de frana pentru a recastiga aderenta apoi franati din nou progresiv folosind si frana de motor!

Abordati curbele usor, pastrand o viteza redusa si uniforma! In situatia in care ramaneti in pana pe un sector de drum inzapezit, scoateti autovehiculului cat mai in afara partii carosabile pentru a nu bloca interventia utilajelor de deszapezire si aprindeti lampile de pozitie si de avarie.

In zilele cu ninsori, viscol, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni ! Acestia sunt mai putin prudenti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin in jur si nu se asigura corespunzator la traversare!

Foto: politiarutiera.ro

     
Tag-uri: trafic, soferi, zapada
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  22.06.2017 19:11

wh0cd7888677 fluoxetine over counter celexa Zithromax

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii