A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662394.913.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ATENTIE! O noua metoda folosita de infractori pentru a-i pacali pe oameni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
20-12-2012, ora 16:53

ATENTIE! O noua metoda folosita de infractori pentru a-i pacali pe oameni

Articol de Madalina Irimia

Escrocii apeleaza telefonic potentialele victime, pretind ca le sunt rude apropiate si le solicita sume de bani pentru a rezolva probleme urgente. Escrocul apeleaza telefonic victima si pretinde ca este o ruda a acesteia. Afirma ca a provocat un accident rutier cu victime in alta localitate sau judet si are nevoie imediat de o suma de bani, pe care victima sa o depuna intr-un cont bancar sau sa ii inmaneze “avocatului sau”, de fapt un alt escroc.

Astfel, la data de 19.12.2012, la Sectia 2 Politie s-a prezentat C. Maria, de 80 ani, din Iasi, care a sesizat faptul ca in data de 18.12.2012 persoane necunoscute au indus-o in eroare cu privire la producerea unui accident cu victime de catre fiul sau si au determinat-o sa transfere prin serviciul de transfer bani suma de 4000 lei. Ulterior partea vatamata a luat la cunostinta ca acest eveniment rutier nu a avut loc si ca a fost inselata cu suma de 4000 lei. In aceeasi zi , Sectia 3 Politie a fost sesizata de catre P. Elena, de 78 ani, din mun. Iasi, cu privire la faptul ca in ziua de 18.12.2012, in jurul orelor 12.30, in timp ce se afla la domiciliu, a fost contactata telefonic de catre o persoana necunoscuta, care a afirmat ca este fiica ei, B. Liliana si motivand ca a avut un accident in Bucuresti, cu autoturismul personal, i-a solicitat sa o ajute cu bani, determinand-o sa expedieze printr-un serviciu de transfer bancar, suma de 10.000 lei.

In cele doua cazuri politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de „inselaciune”, cercetarile fiind continuate in vederea identificarii autorilor si recuperarii prejudiciului cauzat.

Recomandam mare atentie la situatiile in care ni se prezinta telefonic cazuri grave, iar apoi ni se solicita sume importante de bani. Nu acceptati sa depuneti in conturi sau sa inmanati unor persoane necunoscute bani sau obiecte de valoare. Indiferent cat este de urgenta este situatia prezentata, actionati calm si nu va lasati influentat de presiunea venita din partea celui care va solicita acest lucru. Infractorii care incearca sa pacaleasca oamenii actioneaza prezentand astfel de povesti si ii fac pe acestia sa creada ca s-a intamplat ceva grav, sperand ca vor pica in plasa lor”, informeaza IPJ Iasi.

foto: ehow.com

     
Tag-uri: telefon, escroci, Iasi, politie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii