A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720103868.3233.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

ADMITERE 2012-2013: Au inceput inscrierile la Universitatea „Apollonia” din Iasi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
06-07-2012, ora 10:33

ADMITERE 2012-2013: Au inceput inscrierile la Universitatea „Apollonia” din Iasi

Articol de Alexandra Stefanescu

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii „Apollonia” din Iasi organizeaza, in perioada 04-26 iulie, inscrieri pentru admiterea pentru anul universitar 2012-2013. Candidatii pot sa isi exprime optiunea, alegand unul dintre cele doua programe de studii de licenta, de trei ani, ce formeaza specialisti in domeniul comunicarii, relatiilor publice si jurnalismului, care sa corespunda cerintelor pietei muncii din Romania sau Uniunea Europeana.

Oferta academica a facultatii este urmatoarea:

a. Comunicare si relatii publice, durata studiilor - 3 ani (180 credite ECTS) – 60 locuri;

b. Jurnalism, durata studiilor - 3 ani (180 credite ECTS) – 60 locuri.

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii este o institutie organizata dupa principii moderne si performante care formeza specialisti polivalenti, capabili de a raspunde exigentelor actuale si de a-si gasi cu usurinta un loc de munca specific specializarii urmate sau in domenii adiacente.

In cadrul Facultatii de Stiinte ale Comunicarii, procesul de predare-invatare este astfel conceput incat sa insemne mai mult decat simplul transfer de cunoastere de la profesor la student si sa implice activ studentul, sa identifice si sa dezvolte personificat nevoile acestuia.

Corpul profesoral al Facultatii de Stiinte ale Comunicarii din cadrul din cadrul Universitatii „Apollonia” din Iasi cuprinde personalitati de anvergura nationala si internationala, personalitati publice cunoscute care, pe langa experienta didactica, poseda si o vasta experienta practica, avand astfel posibilitatea de a asigura o predare care se axeaza pe dezvoltatea competentelor aplicate ale studentului.

Curricula academica este flexibila, materiile optionale permitand fiecarui student sa isi aleaga un traseu propriu de invatare, potrivit cu aptitudinile si interesele sale. Aplicarea sistemului ECTS, al creditelor europene de studii transferabile, permite mobilitatea studentilor la universitati din tara si strainatate.

O atentie deosebita este acordata modului de implementare practica imediat si pe termen indelungat a notiunilor teoretice prin instruirea studentilor in Platforma de insertie practica, o structura proprie, hiper-specializata, creata pentru a veni in ajutorul formarii competentelor profesionale a studentilor nostri. Cuprizand o Agentie de Presa ce include un post de televiziune, un post radio si un ziar studentesc, o Editura, un Laborator Multimedia si de Informatizare, un Birou de Analiza si Diagnoza Organizationala si un Birou de Promovare si Publicitate, Platforma de insertie practica vine in intampinarea nevoilor studentilor si cerintelor angajatorilor de a oferi o educatie relevanta si utila, in concordanta cu viitorul profesional anticipat in momentul inscrierii la Facultatea de Stiinte ale Comunicarii.

Cunostintele, competentele si abilitatile dobandite in cadrul studiilor la Facultatea de Stiinte ale Comunicarii sunt suficiente pentru a permite absolventilor sa se angajeze pe piata muncii, sa dezvolte o afacere proprie sau sa continue studiile universitare in ciclul urmator.

In concordanta cu cererea de pe piata interna si europeneana a muncii, absolventii specializarii Comunicare si relatii publice pot accede la profesii precum: consultant pe probleme de comunicare, purtator de cuvant, agent pentru relatii cu presa, PR officer, consilier de imagine, analist media, consilier de afaceri publice, copywriter, fund-raiser, brand manager, orator, negociator, lobby -ist, mediator social, analist politic, analist la agentii de monitorizare a presei etc. Competentele obtinute in cadrul programului de studii Jurnalism servesc la exercitarea unor profesii precum reporter, redactor, editor, corector, fotoreporter, cameraman, purtator de cuvant etc.

Facultatea de Stiinte ale Comunicarii din cadrul din cadrul Universitatii „Apollonia” din Iasi este locul de plecare pentru a putea accede la profesii incitante si bine platite!

Universitatea Apollonia din Iasi anunta in mod oficial schimbarea sediului Administrativ, in Str. Muzicii , Nr.2, (in spate la depozitul farmaceutic Ropharma), iar in cladirea din Str. Pacurari, nr.11, fiind acum Platforma de Instruire Practica a Facultatii de Medicina Dentara.

Inscrierile pentru Admitere 2012 se fac in ambele sedii, iar detalii suplimentare le puteti obtine la nr. telefon: 0232 210 310 si pe site-ul Unversitatii : www.univapollonia.ro .

Pentru locurile ramase neocupate se va organiza o a doua sesiune in perioada 01-27 sepetembrie 2012.

Oferta academica a universitatii este urmatoarea:

1. Facultatea de Medicina Dentara cu patru specializari:

a. Medicina dentara, durata de studii - 6 ani ( 360 credite ECTS) - 60 locuri;

b. Tehnica dentara, durata de studii - 3 ani ( 180 credite ECTS) – 60 locuri;

c. Balneofiziokinetoterpie, durata de studii – 3 ani ( 180 credite ECTS) – 60 locuri;

d. Asistenta medicala generala, durata de studii – 4 ani ( 240 credite ECTS) – 60 locuri.

2. Facultatea de Stiinte ale Comunicarii cu doua specializari:

a. Comunicare si relatii publice, durata de studii - 3 ani ( 180 credite ECTS) – 60 locuri;

b. Jurnalism, durata de studii - 3 ani ( 180 credite ECTS) – 60 locuri.

PROCEDURA DE INSCRIERE presupune parcurgerea urmatorilor pasi:

1. Completarea fisei de inscriere;

2. Achitarea taxelor de inscriere (35 euro la cursul BNR) si procesare;

3. Validarea dosarului de catre comisia de admitere;

La cererea de inscriere se vor anexa urmatoarele acte:

-Diploma de bacalaureat in original si copie legalizata (sau diploma echivalenta acesteia si copie legalizata) si foaia matricola in copie legalizata;

-Certificatul de nastere ( si casatorie unde este cazul ) in copie legalizata;

-Copie simpla de pe cartea/buletin de identitate;

-Adeverinta medicala tip (in original)eliberata de cabinetul de medicina scolara al Universitatii Apollonia;

-Trei fotografii tip buletin de identitate;

-Adeverinta din care sa rezulte calitatea de student pentru studentii care se inscriu la concurs pentru a urma o a doua specializare;

-Dovada achitarii taxei de inscriere;

-Diploma de licenta/absolvire sau diploma echivalenta cu aceasta, in copie legalizata, pentru licentiatii/absolventii de colegiu, care doresc sa urmeze o a doua specializare;

-Copie legalizata dupa suplimentul la diploma pentru licentiatii care provin din domenii inrudite cu specializarea la care s-au inscris;

-Dosar plic;

-Taxa de inscriere.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii