A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664633.2761.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A fost turnat primul pilon la Pasajul Octav Bancila
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-04-2013, ora 10:34

A fost turnat primul pilon la Pasajul Octav Bancila

Articol de Madalina Irimia

La pasajul suprateran din zona Tigarete a fost turnat primul pilon. Lucrarile la pasajul suprateran Octav Bancila au demarat anul trecut. Lucrarea trebuie sa fie gata pana in toamna anului viitor. Costurile totale sunt de aproximativ 15 milioane de euro, mare parte din suma fiind fonduri europene nerambursabile. Potrivit municipalitatii, pasajul va rezolva problema de trafic auto: va lega cartierele Alexandru cel Bun si Dacia de centrul Iasului.

Pasarela Octav Bancila va avea o singura banda pe sens, latimea totala a carosabilului fiind de 7,8 metri. Pasarela va trece deasupra liniilor de cale ferata din zona Tigarete si a strazii Moara de Foc pentru a ajunge in Pacurari, in zona intersectiei strazii Arcu cu strada Octav Bancila. Lungimea totala a pasajului suprateran este de 532 metri. Pe partea cartierului Alexandru, accesul pe pasaj se va putea face de pe strazile Tabacului, sos. Nationala si Sarmizegetusa, iar in Pacurari – pe strada Arcu si strada Pacurari.

In cadrul aceluiasi proiect vor fi reabilitate mai multe strazi adiacente pasajului, pe unele din acestea lucrarile fiind deja definitivate. In proiect sunt incluse modernizari pe 9 strazi: Sarmizegetusa, Stramosilor, Tabacului, Columnei, Vitejilor, Musatini, Plaiesilor, Petru Poni, Toma Cozma. De asemenea, vor fi reabilitati si modernizati peste 40.000 mp de trotuare aferente strazilor.

Foto: Facebook

     
Tag-uri: pilon, pasaj, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii