A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817857.6536.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A fost lansata oficial prima editie a Festivalului International al Educatiei (FIE)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
16-05-2013, ora 08:04

A fost lansata oficial prima editie a Festivalului International al Educatiei (FIE)

Articol de Madalina Irimia

Sala Mare a Primariei Iasi a gazduit lansarea publica a primei editii a Festivalului International al Educatiei (FIE), care va avea loc intre 14 si 23 iunie. Un eveniment cultural de anvergura,proiectat sa devina o emblema a orasului.

Personalitati ale vietii culturale, academice, universitare si reprezentantii ai institutiilor administrative au fost prezente in Sala Mare a Primariei, la lansarea oficiala a ceea ce se doreste sa devina cartea de vizita a Iasului: Festivalul International al Educatiei ( FIE).

Organizat de Primaria Municipiului Iasi si Asociatia PRO EVENT, aceste amplu eveniment capaciteaza tot ce orasul are mai valoros sub aspectul capitalului uman si al institutiilor implicate. In plus, festivalul, rod al unui efort organizational si conceptual de doi ani, va aduce in capitala Moldovei cele mai bune produse culturale ale momentului. Presedintele onorific al editiei 2013 a FIE este maestrul Radu Beligan, fapt ce confirma o data in plus inalta tinuta a evenimentului.

Acest festival este rezultatul unui dialog permanent intre Primarie si oamenii valorosi ai Iasului. FIE doreste sa promoveze oferta educationala exceptionala a Iasului si sa constituie varful de lance al demersurilor pe care le-am initiat in cadrul competitiei pentru obtinerea statutului de Capitala Culturala Europeana. Am incredere ca acest festival va pregati proiectul capitalei europene, ca va avea rasunet nu doar national, ci international, prin implicarea unor personalitati marcante ale lumii culturale, stiintifice si prin abordarea unor teme cat mai actuale, pentru a pune Iasul pe harta Europei”, a apreciat primarul Iasului, Gheorghe Nichita.

Proiectul, unic in spatiul romanesc ca anvergura, continut si logistica, propune o oferta generoasa de evenimente culturale, educationale si artistice de exceptie.

Iasul nu a avut pana acum un eveniment mare, care sa coaguleze toate eforturile si ambitiile culturale pe care le are. FIE nu este un program stiintific, ci un proiect de la care ne dorim sa aduca peste 100.000 de ieseni in salile de spectacol sau la evenimentele culturale si artistice care vor avea loc in strada. Speram ca peste 10 ani sa putem spune ca Iasul are cel mai important festival al educatiei din tara”, a subliniat directorul executiv al FIE, Florin Mindirigiu.

Gala Educatiei va deschide FIE

Festivalul International al Educatiei se va desfasura in perioada 14-23 iunie, programul manifestarilor incluzand evenimente de teatru, teatru-dans, opera, vernisaje de arta, conferinte motivationale, concerte in aer liber, spectacole si expozitii stradale.

     
Tag-uri: festival, educatie, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii