ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-08-2014, ora 10:09

A ajuns la Iasi vaccinul impotriva tuberculozei. 1000 de bebelusi au fost trimisi acasa nevaccinati

Articol de Cristian Amariei

Veste buna pentru mame - isi pot vaccina gratuit bebelusii impotriva tuberculozei. Dupa doua luni in care serul BCG a lipsit din maternitati, la inceputul acestei saptamani in depozitul Directiei de Sanatate Publica Iasi au ajuns 9.200 de doze. Din cauza lipsei serului, aproape o mie de nou-nascuti au fost trimisi acasa, nevaccinati.

La cea mai mare maternitate din Moldova, ''Cuza Voda'', au ajuns deja 50 de doze de vaccin BCG. Dintr-un flacon pot fi vaccinati, in medie, cate zece bebelusi, iar pentru medici urmeaza o perioada foarte aglomerata. ”In fiecare zi ne-am propus sa vaccinam din exterior 10 nou-nascuti pentru ca avem si copiii pe care ii vaccinam la externare. Deci in fiecare zi se vor vaccina undeva intre 20 si 30 de nou-nascuti. Se fac programari, parintii suna, au inteles importanta vaccinarii BCG”, a declarat Maria Stamatin, directorul medical al Maternitatii ''Cuza Voda'' Iasi.

Pentru ca bebelusul sa fie vaccinat imptoriva tuberculozei, parintii trebuie sa mearga la medicul de familie pentru o consultatie, in urma careia trebuie sa primeasca o adeverinta din care sa rezulte ca bebelusul este clinic sanatos.

Din spitale lipseste in continuare vaccinul impotriva hepatitei B, ser care trebuie administrat bebelusilor in primele zile de viata.

Sursa: digi24.ro

     
Tag-uri: iasi, vaccin, bebelusi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii