A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833682.3463.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

A XVII-a editie a Concursului de Matematica Aplicata „Adolf Haimovici”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
05-03-2013, ora 16:41

A XVII-a editie a Concursului de Matematica Aplicata „Adolf Haimovici”

Articol de Alexandra Stefanescu

In perioada 9-10 martie 2013, Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial (FCMMI), de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi” din Iasi (TUIASI), organizeaza, impreuna cu Inspectoratul Scolar al Judetului (ISJ) Iasi si Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, faza judeteana a celei de a XVII-a editii a Concursului de Matematica Aplicata „Adolf Haimovici”.

La concurs si-au anuntat participarea peste 400 de elevi din toate liceele judetului. Concursul se va desfasura pe patru sectiuni, Tehnologic, Uman, Stiinte ale Naturii si Servicii.

Vor avea loc, practic, patru olimpiade, la care vor putea participa elevi de la toate profilurile. Nu va fi ca in cazul celorlalte olimapide la care participa numai unul-doi elevi de la profilurile de matematica-informatica. In total vor fi elaborarate 16 versiuni de subiecte, la fiecare profil participind elevi din toate cele patru clase de liceu. Subiectele au fost propuse de ISJ si supervizate de noi”, a declarat prof. univ. dr. Gheorghe Nagit, decanul FCMMI.

Deschiderea festiva a Concursului va avea loc sambata, 9 martie, de la ora 9.00, in Amfiteatrul „Constantin Picos”, iar festivitatea de premiere va avea loc duminica, 10 martie, de la ora 10.00, in acelasi amfiteatru. Premiantii concursului vor beneficia de facilitati la admiterea la facultate.

Cei care vor ocupa primele locuri la faza judeteana vor primi doua puncte in plus la media de admitere daca vor vrea sa se incrie la facultatea noastra. In anii precedenti si alte facultati ale TUIASI au tinut cont de rezultatele obtinute de elevi la acest concurs”, a mai precizat prof. univ. dr. Gheorghe Nagit. De asemenea, pentru anul I de studiu, FCMMI va acorda un numar de 16 burse profesionale studentilor care, ca elevi, au fost premianti ai Concursului „Adolf Haimovici”.

Faza nationala a Concursului „Adolf Haimovici” se va desfasura intre 9 si 10 mai, tot la sediul FCMMI. Premiantii de la aceasta etapa pot intra fara admitere la diverse facultati din tara.

FCMMI gazduieste aceasta competitie incepind cu editia a opta. Mai multe detalii despre programul desfasurarii concursului, modele de subiecte din anii precedentii si bareme de corectare puteti gasi accesind pagina http://www.cm.tuiasi.ro/admitere/concurs-elevi/a-haimovici/.

Foto: ctevl.ro

     
Tag-uri: concurs, matematica, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii