A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720186808.3559.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

900 de profesionisti in sanatate cu competente la standarde europene in domeniul urgentelor medicale vor salva vietile pacientilor romani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-11-2013, ora 17:44

900 de profesionisti in sanatate cu competente la standarde europene in domeniul urgentelor medicale vor salva vietile pacientilor romani

Articol de Alexandra Stefanescu

Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” pregateste finalizarea proiectului „Formarea profesionala in domeniul urgentei medicale si promovarea utilizarii noilor tehnologii pentru personalul din sectorul sanatatii”, in cadrul Programului Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007–2013; Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”; Domeniul major de interventie 3.2 „Formare si sprijin pentru intreprinderi si angajati pentru promovarea adaptabilitatii”, realizat in parteneriat cu Colegiul Medicilor din Romania si SIVECO Romania.

Proiectul a pus bazele unei platforme de resurse unica in Romania la acest moment pentru acest sector medical, avand drept scop formarea la standarde europene a 900 de medici si asistenti medicali din serviciile de urgenta si din specialitatile implicate in rezolvarea unor urgente medicale, inclusiv cele cardiovasculare, traumatice si pediatrice, la nivel national.

Proiectul a debutat la inceputul anului 2011, s-a lansat oficial pe 11 iulie 2011 si se va incheia la sfarsitul anului 2013.

Proiectul nostru a pornit de la nevoia reala de instruire continua a profesionistilor din acest domeniu medical foarte important, sinonim cu lupta pentru viata, necesitate identificata prin studii cantitative si calitative avand ca tematica formarea profesionala continua a acestei categorii de specialisti. Urgentele medicale constituie cea mai importanta ramura medicala din perspectiva faptului ca primul contact al unui pacient cu sistemul medical este foarte probabil sa fie prin intermediul medicinei de urgenta, specialistii acestor departamente fiind cel mai adesea pusi in fata unor cazuri dramatice,de lupta intre viata si moarte. Asadar, viata fiecaruia dintre noi poate depinde la un moment dat de pregatirea medicilor, a asistentilor medicali. De aceea, intreaga echipa a proiectului si-a concentrat atentia pe indeplinirea acestui obiectiv specific si anume cresterea competentelor acestor categorii profesionale la standarde europene care vor putea avea acelasi nivel de pregatire cu orice coleg din marile spitale ale Europei”, a subliniat conf. univ. dr. Dan Zaharia, managerul proiectului.

Proiectul si-a motivat cursantii, in special pe cei tineri, sa invete sa foloseasca in activitatea curenta mijloacele moderne de informare si instrumente TIC care sa le usureze si organizeze munca, in vederea oferirii unor servicii medicale de calitate pacientilor si a unui management sanitar la nivel european.

„O echipa de experti recunoscuti pentru exigentele si experienta lor in domeniu a reusit sa capaciteze aproape 900 de medici si asistenti medicali carora le-au fost puse la dispozitie cele mai moderne metode de studiu si evaluare, tehnologii de ultima generatie si numeroase ore de practica in corelatie cu cele mai dificile situatii clinice. Am pus accentul pe pregatirea practica si am utilizat informatie stiintifica de ultima ora si ne-am concentrat pe zonele tarii in care specialistii nu au avut anterior acces la formare profesionala continua de nivel european”, a precizat conf. univ. dr. Diana Cimpoesu, coordonatorul de formare din cadrul proiectului.

Cursurile gratuite si creditate de catre Colegiul Medicilor, respectiv Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania s-au desfasurat in 10 locatii: Iasi, Bacau, Moinesti, Botosani, Cluj-Napoca, Falticeni, Suceava, Gura Humorului, Piatra Neamt si Brasov, cu medici si asistenti din toate serviciile de urgenta din tara, cererea depasind oferta proiectului ceea ce a determinat suplimentarea numarului de cursanti pentru a veni in intampinarea solicitarilor acestora.

Foto: bugetulpersonal.ro

     
Tag-uri: medici, UMF, Iasi, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii