A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727598099.1414.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

88.920 de tigarete descoperite de politistii de frontiera ieseni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
13-08-2012, ora 16:46

88.920 de tigarete descoperite de politistii de frontiera ieseni

Articol de Alexandra Stefanescu

Politistii de frontiera din cadrul Sectoarelor Politiei de Frontiera Raducaneni si Iasi au depistat trei barbati care incercau sa transporte 88.920 tigarete cu timbru de accize R. Moldova ce au fost introduse ilegal in Romania.

In data de 10 august a.c., politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni au observat un barbat care se deplasa prin padurea din apropierea malului raului Prut urmat de un autoturism marca Volskwagen Golf inmatriculat in judetul Iasi.

Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si retinerea barbatului si a autoturismului. In urma legitimarii politistii au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Adrian V. si Valentin P., in varsta de 27 respectiv 26 ani, ambii din judetul Iasi. Ca urmare a controlului efectuat asupra autoturismului politistii de frontiera au descoperit in portbagaj patru colete voluminoase ce contineau tigari de contrabanda”, a declarat purtatorul de cuvant al IJPF Iasi, Denis Lazar.

In urma inventarierii celor patru colete s-a constatat ca acestea contineau cantitatea de 77.220 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Barbatii au declarat ca in urma unei intelegeri anterioare cu un cetatean din Republica Moldova au transportat tigaretele peste raul Prut cu franghii care au fost aruncate cu ajutorul unor lansete.

Tigaretele au fost retinute in vederea confiscarii si autoturismul a fost indisponibilizat la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Raducaneni pana la solutionarea cauzei.

Politistii de frontiera au intocmit celor doi barbati lucrari penale sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda.

In data de 12 august a.c., in jurul orelor 11.00, o patrula de politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iaşi, pe timpul executarii unei misiuni specifice, au descoperit la rampa de acces pe digul de protectie al raului Prut, pe directia localitatii de frontiera Golaiesti, un atelaj hipo condus de un barbat.

Politistii de frontiera au procedat la legitimarea barbatului si au stabilit ca acesta este cetateanul roman Constantin O., in varsta de 34 ani, domiciliat in comuna Golaiesti. In urma controlului efectuat asupra atelajului hipo au descoperit un colet ambalat intr-un sac de rafie. Barbatul a declarat ca acesta contine tigarete de contrabanda pe care un cetatean din Republica Moldova le-a transportat peste raului Prut, ca urmare a unei intelegeri anterioare. Ca urmare a cercetarilor suplimentare efectuate politistii de frontiera l-au identificat si retinut pe cetateanul moldovean, Veaceslav P., in varsta de 33 ani, care a transportat peste raul Prut tigaretele de contrabanda”, a precizat purtatorul de cuvant al IJPF Iasi.

In urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.700 tigarete cu timbru de acciza Republica Moldova.

Politistii de frontiera au intocmit lucrare penale lui Constantin O. sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda si lui Veaceslav P. sub aspectul savarsirii infractiunii de instigare la contrabanda. Totodata politistii au mai luat masura anularii permisului de mic trafic emis pe numele cetateanului din Republica Moldova.

Cercetarile continua pentru stabilirea intregii arii infractionale si a tuturor persoanelor implicate.

     
Tag-uri: IJPF, tigari, contrabanda
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii