A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720044055.9553.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

40.000 de euro- tratamentul lunar pentru un bolnav cu hepatita C
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SANATATE
29-02-2012, ora 18:48

40.000 de euro- tratamentul lunar pentru un bolnav cu hepatita C

Articol de Alexandra Stefanescu

Hepatitele virale sunt tot mai scumpe si uneori dificil de diagnosticat. Tot mai multe persoane nu se pot trata de hepatita C din cauza medicamentelor si tratamentului costisitor. Speranta bolnavilor de hepatita costa in jur de 40 de mii de euro.

Zeci de pacienti cu hepatita C sunt inscrisi, pe baza dosarului medical, pe o lista de asteptare. Pe linga cele doua medicamente folosite a mai aparut un nou tratament. Pentru acest tratament insa Ministerul Sanatatii trebuie sa achite 40 de mii de euro pentru un singur pacient pe luna.

Firmele producatoare de medicamente din Romania fac cunoscuta tripla terapie. In acest moment exista doua medicamente noi care vor putea fi folosite, sunt de ultima generatie si sunt aprobate de organismele europene si cele americane eligibile. Acum se asteapta sa intre pe listele existente in Romania “, a declarat conf.univ.dr. Carmen Dorobat, managerul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi.

In urmatoarea perioada vor fi reevaluati pacientii care vor beneficia de tratament, mai exact persoanele pana in 65 de ani deoarece dupa aceasta vartsa tratamentul ar putea avea efecte adverse.

Schema de tratament se alege in functie de mai multi factori: genotipul virusului (alcatuirea lantului ARN ce contine materialul genetic viral), incarcarea virala, nivelul fibrozei hepatice, afectiunile asociate. Esentiale in tratamentul hepatitei C sunt si tratamentele adjuvante, cu rol de a combate anemia.

De asemenea, persoanele afectate primesc recomandarea de a renunta la alcool, de a tine un regim alimentar de crutare a ficatului si de a se vaccina impotriva altor tipuri de virusuri hepatitice. Hepatita virala C nu beneficiaza de vaccin.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii