A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719985925.3502.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

30.000 de tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera din Botosani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
28-08-2014, ora 15:45

30.000 de tigari de contrabanda confiscate de politistii de frontiera din Botosani

Articol de Ana-Maria Onofrei
Politistii de frontiera botosaneni din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti - Prut/ ITPF Iasi si Punctului de Trecere a Frontierei Stanca au depistat doua persoane care au incercat sa introduca ilegal in tara 30.000 tigarete de contrabanda.

In seara de 26 august, pentru valorificarea unor informatii detinute, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Radauti – Prut, judetul Botosani, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu produse accizabile cu autospeciala ce functioneaza pe principiul termoviziunii, a observat pe directia localitatii de frontiera Slobozia, un autoturism marca Volkswagen Golf ce se deplasa de la malul raului Prut catre interior.

Avand informatii ca autoturismul este folosit pentru transportul tigaretelor de contrabanda, politistii de frontiera au procedat la interceptarea acestuia. La volanul autoturismului a fost identificat Marius – Petrisor M., de 37 ani, cu cetatenie romana si R. Moldova.

„In urma controlului efectuat asupra autoturismului lucratorii nostri au descoperit in portbagaj un colet cu tigari. In legatura cu cele constatate barbatul a declarat ca s-a deplasat pana la malul raului Prut, pentru a lua o echipa de pescari si constatand ca acestia nu erau acolo s-a intors spre localitatea Slobozia, ocazie cu care a descoperit un colet de culoare neagra pe care l-a introdus in autoturism, urmand sa-l predea politistilor de frontiera.”, a declarat comisar sef Dan Chebac, purtator de cuvant ITPF Botosani.

Totodata din verificarile efectuate, politistii de frontiera au constatat ca Marius – Petrisor nu are dreptul de a conduce autovehicule, permisul de conducere fiindu-i retinut.

La inventarierea continutului coletului, s-a stabilit ca acesta continea cantitatea de 24.000 tigarete marca Ritm.

Intreaga cantitate de tigarete, in valoare de 10. 461 lei, a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

Politistii de frontiera i-au intocmit lui Marius – Petrisor M lucrare penala pentru savarsirea infractiunilor de „colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia” si „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania.”

Intreaga cantitate de tigari in valoare de 10.461 lei si autoturismul, in valoare de 4.500 lei, au fost indisponibilizate la sediul SPF Radauti-Prut in vederea continuarii cercetarilor.

Cercetarile continua impreuna cu autoritatile de frontiera din R. Moldova, in vederea stabilirii intregii arii infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate.

Foto: gazetabt.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii