A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1720220379.9699.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

200 de copii din Iasi asteapta repartizarea ISJ pentru scoala in care vor invata
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

EDUCATIE
14-08-2012, ora 03:59

200 de copii din Iasi asteapta repartizarea ISJ pentru scoala in care vor invata

Articol de Anca Gabriela Cretu

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, Camelia Gavrila a anuntat ca mai sunt nerezolvate aproximativ 200 de cazuri care privesc inscrierea copiilor in clasa pregatitoare sau in clasa intai. Pana pe 3 septembrie, comisia judeteana care se ocupa de aceste problemen trebuie sa hotarasca unde vor invata “bobocii”.

Pentru noul an scolar 2012-2013, la nivelul judetului Iasi vor fi 322 de clase pregatitoare cu 6265 de copii si 387 de clase intai cu 7968 de copii. In plus, abia 60% din scolile din judetul Iasi au finalizat achizitiile aferente mobilierului specific clasei pregatitoare. In acest sens, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) a alocat judetului Iasi aproximativ 1.300.000 de lei.

Clasa pregatitoare se afla in atentia noastra din mai multe puncte de vedere. Logistic vorbind, spatiile sunt asigurate, igienizate, pregatite ca ambient scolar si din punct de vedere estetic, mobilier este in curs de a fi finalizat. Peste 60% din unitatile de invatamant deja au achizitionat mobilierul pentru clasa pregatitoare. Banii exista, dispozitiile bugetare sunt date de scoli. In momentul in care se face plata facturii, se vor deschide si creditele pentru plata efectiva”, a explicat inspectorul general al ISJ Iasi, Camelia Gavrila.

Pentru ca parintii sa nu aiba nicio indoiala in ceea ce priveste gradul de pregatire al cadrelor didactice, MECT organizeaza in aceasta perioada cursurile de formare pentru clasa pregatitoare. In acest sens, la nivelul judetului Iasi, 404 invatatori si educatori participa la cursurile de formare in centre din Pascani, Hirlau, Targu Frumos si Iasi.

Pe de alta parte, clasa pregatitoare creeaza si o problema de curriculum, psihologica, emotionala, intrucat, parintii isi aduc copiii nu la gradinita, ci in spatiul scolar. Sunt peste 400 colegi de-ai nostri din invatamantul primar, care vor intra intr-un curs de pregatire asigurat de MECTS, cu credite. Cursul se desfasoara pe parcursul a doua luni, concretizat in seminarii si activitati pe platfoma online. Credem ca in acest fel, programa noua pentru clasa pregatitoare se va definitiva si activitatea va incepe bine. Sunt niste licitatii deja demarate, care vor aduce la un moment dat si materialul didactic necesar, care este putin altfel fata de cel din clasa intai”, a punctat Gavrila.

Sefa ISJ Iasi a amintit si de parintii care nu si-au putut inscrie copiii in clasa pregatitoare sau in clasa intai.

Mai sunt cateva cereri nerezolvate : 100 la clasa pregatitoare si 100 la clasa intai. Sunt niste chestiuni care tin de mutarea parintilor dintr-o localitate in alta sau de o incercare de apropiere de domiciliu sau de a integra copilul la o scoala, la care se afla deja fratele sau sora acestuia. Exista o comisie judeteana, care va fi functionala la sfarsitul lunii august. Pana la inceputul lunii septembrie vom analiza aceste cereri, iar daca exista locuri sau solutii, vom veni cu o oferta catre parintii respectivi”, a incheiat inspectorul general, Camelia Gavrila.

Foto: stiri.rol.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii