A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719866502.2035.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

152 de ieseni trimisi in judecata pentru ca au incasat ilegal ajutorul de somaj. Sapte angajati AJOFM Iasi sunt acuzati de abuz in serviciu si fals intelectual
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
24-04-2013, ora 12:25

152 de ieseni trimisi in judecata pentru ca au incasat ilegal ajutorul de somaj. Sapte angajati AJOFM Iasi sunt acuzati de abuz in serviciu si fals intelectual

Articol de Alexandra Stefanescu

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul teritorial Iasi au dispus trimiterea in judecata a 152 de ieseni pe motiv ca au incasat ilegal ajutor de somaj.

In perioada 2007 – 2010, doi ieseni au initiat si coordonat un grup infractional organizat care a actionat in scopul de a obtine importante sume de bani cu titlu de subventii prin inducerea si mentinerea in eroare a unor functionari publici din cadrul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Iasi (A.J.O.F.M.) prin utilizarea unor documente care atestau raporturi de munca fictive (contracte de munca, tabele nominale, foi de prezenta etc.).

Acest grup, la care au aderat si reprezentantii unor societati comerciale in numele carora au fost solicitate subventiile, a urmarit incasarea de subventii acordate de A.J.O.F.M. Iasi, in temeiul Legii nr. 76/2002, conform careia societatile comerciale care incadreaza in munca, pe durata nedeterminata, absolventi ai unor institutii de invatamant sau persoane cu varsta de peste 45 ani, beneficiaza de astfel de subventii.

In acest demers, au fost implicati si referentii in cadrul A.J.O.F.M. Iasi, respectiv inculpatii: Buzea Lucretia, Buzila Iulia, Enea Angela Viorica, Hrimiuc Constantin, Macovei Elena, Mandru Marieana si Suna Lucia care nu au respectat procedurile privind inregistrarea unor persoane ca fiind in cautarea unui loc de munca. Activitatea infractionala a grupului a fost sprijinita si de inculpatii: Ristea Adrian, Baciu Ana-Maria, Baciu Anca Isidora, Cosma Marilena, Toma Costica, Pintile Maria care au pus la dispozitia membrilor grupului mai multe documente necesare indeplinirii formalitatilor prevazute de lege in vederea incasarii subventiilor. Concret, pe baza a 53 de conventii incheiate de A.J.O.F.M. Iasi cu mai multe societati comerciale, intre care SC „ADICONS TRUST” SRL IASI, SC „AGRODRAG BAZGA” SRL IASI, SC „CARNY-CONS” SRL IASI, SC „EURO ROCA CONSTRUCT” SRL IASI, SC „GREEN CONSTRUCT” SRL IASI, SC „INTER ROKA ”SRL IASI, SC „NICO PAN COMP” SRL IASI, SC „PANTI COMP” SRL IASI, SC„PIRAMIDA GREEN” SRL IASI, SC „PIRAMIDA OIL” SRL IASI, membrii gruparii au incasat in mod ilegal subventii in valoare totala de 1.759.288,5 lei, bani care au fost ulterior folositi in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, in majoritatea situatiilor banii fiind insusiti si folositi in interes personal de catre unii dintre liderii gruparii. Pe de alta parte, alaturi de inculpatii Toma Costica, Baciu Anca Isidora si Barbalata Romica, alte 117 de persoane, care au fost trimise in judecata prin prezentul rechizitoriu, au incasat, in mod ilegal, suma totala de 606.120 lei cu titlu de ajutor de somaj. A.J.O.F.M. Iasi s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma totala de 2.365.408,5 lei. In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor”, informeaza DNA Iasi.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Iasi.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi a luat act de comunicatul DNA referitor la persoanele deferite justitiei pentru incasarea nelegala de subventii sau indemnizatie de somaj, acordate din bugetul asigurarilor pentru somaj.

Fata de comunicatul DNA, AJOFM Iasi face urmatoarele precizari:

Incepand cu anul 2009, DNA – Serviciul teritorial Iasi a inceput o cercetare penala in cazul unor angajatori, agenti economici cu sediul social pe raza judetului Iasi, care au beneficiat , conform prevederilor Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, de subventii pentru angajarea de persoane somere cu varsta de peste 45 de ani si tineri absolventi

Ni s-a adus atunci la cunostinta acuzatiile formulate la adresa acestor angajatori. AJOFM Iasi a pus la dispozitia DNA, prompt , toate documentele solicitate dandu - ne intreg concursul pentru finalizarea acestei anchete.

Mai mult decat atat, in anul 2010 AJOFM Iasi s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma totala de aproximativ 2,177 milioane lei. In vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor.

AJOFM Iasi este o institutie care are printre atributiile principale asigurarea unui nivel ridicat al ocuparii persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca prin aplicarea de masuri active pentru stimularea agentilor economici in vederea crearii de locuri de munca.

Pentru atingerea acestui obiectiv vom fi intotdeauna transparenti si parteneri corecti ai institutiilor statului care supravegheaza respectarea legii.”

     
Tag-uri: AJOFM, Iasi, DNA
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Erickaller,  22.06.2017 07:55

wh0cd6846285 generic cialis azithromycin pills

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii