ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
05-06-2014, ora 17:27

14 gradinite si scoli vor reintra in sistemul centralizat de termoficare

Articol de Cristian Amariei

Un numar de 14 unitati de invatamant vor fi racordate la sistemul centralizat de termoficare in aceasta vara. Dupa analizarea tehnico-economica a variantelor de furnizare a apei calde si incalzirii, sistemul operat de Dalkia este mult mai putin costisitor pentru bugetul local. In total, municipalitatea ar putea economisi 700.000 lei din facturile pentru un sezon de iarna la aceste scoli si gradinite.

Consiliul Local Iasi a aprobat in sedinta de saptamana trecuta revenirea unitatilor de invatamant in sistemul centralizat. Selectarea scolilor si gradinitelor a fost facuta dupa apropierea de retelele de distributie a Dalkia si, drept urmare, a unor costuri scazute de racordare. In aceasta etapa au fost identificate 14 unitati de invatamant pentru care racordarea la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica va duce la reducerea semnificativa a cheltuielilor suportate de bugetul local.

E normal ca institutiile publice sa fie racordate la sistemul centralizat de incalzire. Facem economii, avand in vedere ca este mai putin costisitor decat varianta actuala cu centrale pe gaz. S-au facut analize din care reiese ca, daca le racordam, costurile sunt mai mici. Vom incepe cu gradinitele, scolile sau spitalele care sunt aproape de reteaua de distributie si care pot fi racordate cat mai rapid”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

In aceasta etapa, vor reveni in sistemul centralizat gradinitele cu program normal 1, 7, 17, gradinitele cu program prelungit 1, 5, 21, 22, 24, 26, 27, Colegiul National, Colegiul Mihai Eminescu, Scoala Gheorghe Marzescu si Grupul Scolar Virgil Madgearu.

Foto: curierul-iasi.ro

     
Tag-uri: gradinite, scoli, Iasi, Dalkia
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii