A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829178.5723.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

12 blocuri din Iasi vor fi reabilitate termic cu bani UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
30-04-2014, ora 18:53

12 blocuri din Iasi vor fi reabilitate termic cu bani UE

Articol de Cristian Amariei

Sedinta ordinara a Consiliului Local de la finalul lunii aprilie a adus in discutie 37 de proiecte de hotarare, la care s-au adaugat doua propuneri in completare. Alesii au validat marea majoritate a hotararilor, un singur proiect fiind amanat.

Astfel, a fost aprobata acordarea gratuita a terenului pe care este construit Spitalul de Oncologie, pana acum suprafata fiind ocupata prin concesiune. De asemenea, au fost aprobate o serie de regulamente urbanistice pentru constructii noi, rectificarea bugetara si modificarea regulamentului de functionare a Directiei Crese. Cele 11 institutii gestionate de municipalitate au primit si nume noi, pentru a fi in acord cu specificul educational. Pe de alta parte, consilierii au votat si modificarea regulamentului parcarilor cu plata in ceea ce priveste sectiunea de sanctiuni.

Cele mai importante hotarari ale sedintei au privit aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termica a 12 blocuri. Aceasta serie de imobile va completa lista obiectivelor ce constituie un proiect inaintat spre finantare europeana. Practic, lucrarile de anvelopare a blocurilor, schimbarea tamplariei si refacerea hidroizolatiei terasei vor putea fi suportate partial prin finantarile europene nerambursabile. Conform expertizei tehnice, costurile de reabilitare se incadreaza intre 500.000 lei si maxim 2 milioane lei, in functie de situatia actuala a blocurilor. Imobilele aprobate pentru intrarea in proiect sunt: bl. CL5 din Sos. Arcu nr. 53, bl. CL 6 din sos. Arcu nr. 33, bl. A din b-dul Stefan cel Mare nr. 8, bl. 6 Martie din str. Grigore Ureche nr. 2, bl. CL 10 din str. Strapungerii Silvestru nr. 42, bl. H1 din str. Socola nr. 18, bl. 261 din Aleea Sucidava nr. 7, bl. B2 din str. Closca nr. 4, bl. 257 din strada Tabacului nr. 1C, bl. SA3 din b-dul Dacia nr. 8-10, bl. SB3 din b-dul Dacia nr. 14 si bl. 350, str. Hanciuc, nr. 12.

Foto: libertatea.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii