In principal, kilogramele in plus apar atunci cand este consumata prea multa mancare si nu sunt incluse si exercitiile fizice in rutina. Totusi, motivele ingrasarii sunt mai multe, iar unul dintre acestea are legatura cu anumite produse alimentare, conform unui studiu realizat in cadrul prestigioasei universitati americane Harvard, pe parcursul a 20 de ani.
Mai exact, au fost descoperite 12 alimente care par a avea in mod deosebit un efect nedorit asupra greutatii. Cbsnews.com iti arata care sunt acestea, in ordine crescatoare, in functie de cat de mult te pot ingrasa.
1. Sucul de fructe
Sucul facut suta la suta din fructe contine si foarte mult zahar, desi este sanatos. Consumul zilnic de astfel de suc adauga aproximativ 130 de grame la fiecare patru ani. Pare putin, dar se aduna in timp si de la alte alimente.
2. Untul
Lactate precum untul si branza au fost legate de crestere in greutate pe termen lung. In cercetarea de la Harvard s-a descoperit ca cei care consumau mult unt au castigat in greutate aproximativ 136 de grame, in medie, la fiecare patru ani. Despre iaurt, insa, s-a aratat ca cei care mancau mult aveau un risc mai mic de a se ingrasa.
3. Alimentele prajite
Conform studiului, cei care au manancat alimente prajite acasa, zilnic, s-au ingrasat cu aproximativ 163 de grame la fiecare patru ani. Iar cei care au consumat astfel de alimente la restaurant au pus cam 127 de grame la fiecare patru ani.
4. Cerealele rafinate
Procesul de rafinare a cerealelor inlatura adesea partile bune ale acestora, lasand in urma ceea ce specialistii numesc "carbohidratii rai". Iar multe persoane care consuma astfel de cereale mananca prea multe, inlocuind cu ele alimente sanatoase, precum fructe si legume. Consumate zilnic, cerealele integrale au dus la acumularea de aproximativ 176 de grame la fiecare patru ani.
5. Dulciurile
Prajiturile si bomboanele au dus la o acumulare de aproximativ 185 de grame la fiecare patru ani, atunci cand au fost consumate zilnic, potrivit aceleiasi cercetari realizate la Harvard.
6. Cartofii
Cercetarea a aratat ca toate modurile de preparare a cartofilor au un impact negativ asupra greutatii. Un consum zilnic de cartofi, fie ca erau fierti, copti sau piure, a adaugat circa 258 de grame la fiecare patru ani, in cazul persoanelor care au participat la studiu.
7. Grasimile trans
Unele state chiar au interzis aceste grasimi, de tipul margarinei, gasite adesea in alimente procesate. Cercetarea arata ca cei care au consumat zilnic astfel de grasimi s-au ingrasat cu circa 300 de grame la fiecare patru ani.
8. Carnea procesata
Mezelurile si produsele de tip hot-dog sunt foarte bogate in calorii si grasimi saturate, plus ca au un continut mare de sodiu. Studiul releva ca cei care au mancat multe carnuri procesate s-au ingrasat cu aproximativ 420 de grame la fiecare patru ani.
9. Carnea rosie neprocesata
Prea multa carne rosie consumata, chiar si daca e neprocesata, contribuie la o crestere in greutate de circa 430 de grame la fiecare patru ani, conform cercetarii.
10. Bauturile carbogazoase care au adaos de zahar
Comparativ cu sucurile obtinute numai din fructe, cele care au adaos de zahar ingrasa si mai mult; consumul zilnic al acestor bauturi determina acumularea de circa 450 de grame la fiecare patru ani.
11. Chips-urile din cartofi
Desi par inofensive la cat sunt de subtiri, daca sunt consumate zilnic pot ingrasa. Cei care au facut acest lucru s-au ingrasat cu circa 766 de grame la fiecare patru ani.
12. Cartofii prajiti
Participantii la studiu care au mancat multi cartofi prajiti s-au ingrasat cu peste 1,360 kilograme la fiecare patru ani. Nu pare mult, insa, dupa cum se observa, alimentele "gresite" consumate in mod obisnuit pot duce la acumulari serioase de kilograme, aparent inexplicabile. (ziare.com)
Tag-uri:
In principal, kilogramele in plus apar atunci cand este consumata prea multa mancare si nu sunt incluse si exercitiile fizice in rutina. Totusi, motivele ingrasarii sunt mai multe, iar unul dintre acestea are legatura cu anumite produse alimentare, conform unui studiu realizat in cadrul prestigioasei universitati americane Harvard, pe parcursul a 20 de ani.
Mai exact, au fost descoperite 12 alimente care par a avea in mod deosebit un efect nedorit asupra greutatii. Cbsnews.com iti arata care sunt acestea, in ordine crescatoare, in functie de cat de mult te pot ingrasa.
1. Sucul de fructe
,
Sucul facut suta la suta din fructe contine si foarte mult zahar, desi este sanatos. Consumul zilnic de astfel de suc adauga aproximativ 130 de grame la fiecare patru ani. Pare putin, dar se aduna in timp si de la alte alimente.
2. Untul
" title="Stiri despre
Sucul facut suta la suta din fructe contine si foarte mult zahar, desi este sanatos. Consumul zilnic de astfel de suc adauga aproximativ 130 de grame la fiecare patru ani. Pare putin, dar se aduna in timp si de la alte alimente.
2. Untul
">
Sucul facut suta la suta din fructe contine si foarte mult zahar, desi este sanatos. Consumul zilnic de astfel de suc adauga aproximativ 130 de grame la fiecare patru ani. Pare putin, dar se aduna in timp si de la alte alimente.
2. Untul
,
Lactate precum untul si branza au fost legate de crestere in greutate pe termen lung. In cercetarea de la Harvard s-a descoperit ca cei care consumau mult unt au castigat in greutate aproximativ 136 de grame, in medie, la fiecare patru ani. Despre iaurt, insa, s-a aratat ca cei care mancau mult aveau un risc mai mic de a se ingrasa.
3. Alimentele prajite
" title="Stiri despre
Lactate precum untul si branza au fost legate de crestere in greutate pe termen lung. In cercetarea de la Harvard s-a descoperit ca cei care consumau mult unt au castigat in greutate aproximativ 136 de grame, in medie, la fiecare patru ani. Despre iaurt, insa, s-a aratat ca cei care mancau mult aveau un risc mai mic de a se ingrasa.
3. Alimentele prajite
">
Lactate precum untul si branza au fost legate de crestere in greutate pe termen lung. In cercetarea de la Harvard s-a descoperit ca cei care consumau mult unt au castigat in greutate aproximativ 136 de grame, in medie, la fiecare patru ani. Despre iaurt, insa, s-a aratat ca cei care mancau mult aveau un risc mai mic de a se ingrasa.
3. Alimentele prajite
,
Conform studiului, cei care au manancat alimente prajite acasa, zilnic, s-au ingrasat cu aproximativ 163 de grame la fiecare patru ani. Iar cei care au consumat astfel de alimente la restaurant au pus cam 127 de grame la fiecare patru ani.
4. Cerealele rafinate
" title="Stiri despre
Conform studiului, cei care au manancat alimente prajite acasa, zilnic, s-au ingrasat cu aproximativ 163 de grame la fiecare patru ani. Iar cei care au consumat astfel de alimente la restaurant au pus cam 127 de grame la fiecare patru ani.
4. Cerealele rafinate
">
Conform studiului, cei care au manancat alimente prajite acasa, zilnic, s-au ingrasat cu aproximativ 163 de grame la fiecare patru ani. Iar cei care au consumat astfel de alimente la restaurant au pus cam 127 de grame la fiecare patru ani.
4. Cerealele rafinate
,
Procesul de rafinare a cerealelor inlatura adesea partile bune ale acestora, lasand in urma ceea ce specialistii numesc "carbohidratii rai". Iar multe persoane care consuma astfel de cereale mananca prea multe, inlocuind cu ele alimente sanatoase, precum fructe si legume. Consumate zilnic, cerealele integrale au dus la acumularea de aproximativ 176 de grame la fiecare patru ani.
5. Dulciurile
" title="Stiri despre
Procesul de rafinare a cerealelor inlatura adesea partile bune ale acestora, lasand in urma ceea ce specialistii numesc "carbohidratii rai". Iar multe persoane care consuma astfel de cereale mananca prea multe, inlocuind cu ele alimente sanatoase, precum fructe si legume. Consumate zilnic, cerealele integrale au dus la acumularea de aproximativ 176 de grame la fiecare patru ani.
5. Dulciurile
">
Procesul de rafinare a cerealelor inlatura adesea partile bune ale acestora, lasand in urma ceea ce specialistii numesc "carbohidratii rai". Iar multe persoane care consuma astfel de cereale mananca prea multe, inlocuind cu ele alimente sanatoase, precum fructe si legume. Consumate zilnic, cerealele integrale au dus la acumularea de aproximativ 176 de grame la fiecare patru ani.
5. Dulciurile
,
Prajiturile si bomboanele au dus la o acumulare de aproximativ 185 de grame la fiecare patru ani, atunci cand au fost consumate zilnic, potrivit aceleiasi cercetari realizate la Harvard.
6. Cartofii
" title="Stiri despre
Prajiturile si bomboanele au dus la o acumulare de aproximativ 185 de grame la fiecare patru ani, atunci cand au fost consumate zilnic, potrivit aceleiasi cercetari realizate la Harvard.
6. Cartofii
">
Prajiturile si bomboanele au dus la o acumulare de aproximativ 185 de grame la fiecare patru ani, atunci cand au fost consumate zilnic, potrivit aceleiasi cercetari realizate la Harvard.
6. Cartofii
,
Cercetarea a aratat ca toate modurile de preparare a cartofilor au un impact negativ asupra greutatii. Un consum zilnic de cartofi, fie ca erau fierti, copti sau piure, a adaugat circa 258 de grame la fiecare patru ani, in cazul persoanelor care au participat la studiu.
7. Grasimile trans
" title="Stiri despre
Cercetarea a aratat ca toate modurile de preparare a cartofilor au un impact negativ asupra greutatii. Un consum zilnic de cartofi, fie ca erau fierti, copti sau piure, a adaugat circa 258 de grame la fiecare patru ani, in cazul persoanelor care au participat la studiu.
7. Grasimile trans
">
Cercetarea a aratat ca toate modurile de preparare a cartofilor au un impact negativ asupra greutatii. Un consum zilnic de cartofi, fie ca erau fierti, copti sau piure, a adaugat circa 258 de grame la fiecare patru ani, in cazul persoanelor care au participat la studiu.
7. Grasimile trans
,
Unele state chiar au interzis aceste grasimi, de tipul margarinei, gasite adesea in alimente procesate. Cercetarea arata ca cei care au consumat zilnic astfel de grasimi s-au ingrasat cu circa 300 de grame la fiecare patru ani.
8. Carnea procesata
" title="Stiri despre
Unele state chiar au interzis aceste grasimi, de tipul margarinei, gasite adesea in alimente procesate. Cercetarea arata ca cei care au consumat zilnic astfel de grasimi s-au ingrasat cu circa 300 de grame la fiecare patru ani.
8. Carnea procesata
">
Unele state chiar au interzis aceste grasimi, de tipul margarinei, gasite adesea in alimente procesate. Cercetarea arata ca cei care au consumat zilnic astfel de grasimi s-au ingrasat cu circa 300 de grame la fiecare patru ani.
8. Carnea procesata
,
Mezelurile si produsele de tip hot-dog sunt foarte bogate in calorii si grasimi saturate, plus ca au un continut mare de sodiu. Studiul releva ca cei care au mancat multe carnuri procesate s-au ingrasat cu aproximativ 420 de grame la fiecare patru ani.
9. Carnea rosie neprocesata
" title="Stiri despre
Mezelurile si produsele de tip hot-dog sunt foarte bogate in calorii si grasimi saturate, plus ca au un continut mare de sodiu. Studiul releva ca cei care au mancat multe carnuri procesate s-au ingrasat cu aproximativ 420 de grame la fiecare patru ani.
9. Carnea rosie neprocesata
">
Mezelurile si produsele de tip hot-dog sunt foarte bogate in calorii si grasimi saturate, plus ca au un continut mare de sodiu. Studiul releva ca cei care au mancat multe carnuri procesate s-au ingrasat cu aproximativ 420 de grame la fiecare patru ani.
9. Carnea rosie neprocesata
,
Prea multa carne rosie consumata, chiar si daca e neprocesata, contribuie la o crestere in greutate de circa 430 de grame la fiecare patru ani, conform cercetarii.
10. Bauturile carbogazoase care au adaos de zahar
" title="Stiri despre
Prea multa carne rosie consumata, chiar si daca e neprocesata, contribuie la o crestere in greutate de circa 430 de grame la fiecare patru ani, conform cercetarii.
10. Bauturile carbogazoase care au adaos de zahar
">
Prea multa carne rosie consumata, chiar si daca e neprocesata, contribuie la o crestere in greutate de circa 430 de grame la fiecare patru ani, conform cercetarii.
10. Bauturile carbogazoase care au adaos de zahar
,
Comparativ cu sucurile obtinute numai din fructe, cele care au adaos de zahar ingrasa si mai mult; consumul zilnic al acestor bauturi determina acumularea de circa 450 de grame la fiecare patru ani.
11. Chips-urile din cartofi
" title="Stiri despre
Comparativ cu sucurile obtinute numai din fructe, cele care au adaos de zahar ingrasa si mai mult; consumul zilnic al acestor bauturi determina acumularea de circa 450 de grame la fiecare patru ani.
11. Chips-urile din cartofi
">
Comparativ cu sucurile obtinute numai din fructe, cele care au adaos de zahar ingrasa si mai mult; consumul zilnic al acestor bauturi determina acumularea de circa 450 de grame la fiecare patru ani.
11. Chips-urile din cartofi
,
Desi par inofensive la cat sunt de subtiri, daca sunt consumate zilnic pot ingrasa. Cei care au facut acest lucru s-au ingrasat cu circa 766 de grame la fiecare patru ani.
12. Cartofii prajiti
" title="Stiri despre
Desi par inofensive la cat sunt de subtiri, daca sunt consumate zilnic pot ingrasa. Cei care au facut acest lucru s-au ingrasat cu circa 766 de grame la fiecare patru ani.
12. Cartofii prajiti
">
Desi par inofensive la cat sunt de subtiri, daca sunt consumate zilnic pot ingrasa. Cei care au facut acest lucru s-au ingrasat cu circa 766 de grame la fiecare patru ani.
12. Cartofii prajiti
,
Participantii la studiu care au mancat multi cartofi prajiti s-au ingrasat cu peste 1,360 kilograme la fiecare patru ani. Nu pare mult, insa, dupa cum se observa, alimentele "gresite" consumate in mod obisnuit pot duce la acumulari serioase de kilograme, aparent inexplicabile. (ziare.com)
" title="Stiri despre
Participantii la studiu care au mancat multi cartofi prajiti s-au ingrasat cu peste 1,360 kilograme la fiecare patru ani. Nu pare mult, insa, dupa cum se observa, alimentele "gresite" consumate in mod obisnuit pot duce la acumulari serioase de kilograme, aparent inexplicabile. (ziare.com)
">
Participantii la studiu care au mancat multi cartofi prajiti s-au ingrasat cu peste 1,360 kilograme la fiecare patru ani. Nu pare mult, insa, dupa cum se observa, alimentele "gresite" consumate in mod obisnuit pot duce la acumulari serioase de kilograme, aparent inexplicabile. (ziare.com)