A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817974.1373.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

1000 de carti pentru copiii de la Scoala din Schitu Stavnic, in cadrul Campaniei „Povestile copilariei”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
02-10-2014, ora 10:25

1000 de carti pentru copiii de la Scoala din Schitu Stavnic, in cadrul Campaniei „Povestile copilariei”

Articol de Madalina Irimia

Prima etapa a campaniei “Povestile copilariei”, derulata de Scoala “Varlaam Mitropolitul” si Gradinita “Buna Vestire”, a ajuns la final. Peste 1.000 de carti, stranse cu ajutorul partenerilor, ieseni cu drag de lectura, elevi ai scolii si prichindei de la gradinita, au ajuns la Scoala Primara din Schitu Stavnic (comuna Voinesti, judetul Iasi), demers mijlocit de parintele paroh Emilian Patriche, de la Parohia ortodoxa „Sfintii Apostoli Petru si Pavel” din localitate.

Campania si-a propus inca de la inceput promovarea lecturii, ca forma de cunoastere, si de sustinere a bibliotecilor scolare din satele Iasului. Ca formula de organizare am ales colecta de carte, iar rezultatele au fost peste asteptari. „Ce poate fi mai frumos decat zambetul larg al unui copil oferit altui copil? Si ce gest mai frumos decat darul ne poate apropia? Ne-am dorit sa initiem o colecta de carte fiindca lectura este un mijloc de explorare foarte bun pentru cei mici. Ne bucuram de primele rezultate si le multumim partenerilor”, a declarat Simona Marinica, directorul Scolarii Primare “Varlaam Mitropolitul”.

Demersul initiat de scoala din dealul Copoului a atras in scurt timp aprobarea multor ieseni si multi dintre ei s-au transformat in ambasadori ai proiectului. Unul dintre ei a fost Cristina Cioata, un blogger sensibil si atent la nevoile comunitatii. “Dupa ce am scris pe blogul meu, mama a citit si a donat zece carti din copilaria mea. M-a bucurat gestul”, a spus Cristina Cioata. Cartile adunate in timpul campaniei au ajuns la cei peste 70 de copii ai Scolii Primare din Schitu Stavnic, care i-au intampinat cu mare bucurie pe oaspetii de la Iasi – elevi de la „Varlaam Mitropolitul” si cadre didactice.

„Ne-am bucurat nespus sa vedem copiii oferind din suflet, alaturi de parintii lor, carti pe care le-au indragit si au ales sa le daruiasca altor copii! Cartile deschid intr-adevar o lume minunata de care nu te poti bucura pe deplin daca nu o imparti cu ceilalti”, a spus Andreea Mangalagiu, directorul Gradinitei “Buna Vestire” si unul dintre emisarii campaniei.

Colecta de carte a fost posibila datorita sprijinului oferit de Editura Gama, Editura Doxologia, Asociatia Alternative pentru Modelare si Transformare si studentii Facultatii de Educatie Fizica si Sport, elevilor Scolii Varlaam Mitropolitul, copiilor de la Gradinita Buna Vestire, Cabinetului Sanando si tuturor iesenilor care au facut donatii.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii