A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727760300.6658.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

10 ambulante au ajuns, astazi, la Iasi, printr-un proiect implementat de ADI EURONEST
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
12-09-2012, ora 18:05

10 ambulante au ajuns, astazi, la Iasi, printr-un proiect implementat de ADI EURONEST

Articol de Alexandra Stefanescu

Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara EURONEST (ADIE) a receptionat astazi, la Detasamentul 1 al ISU Iasi, primele 10 ambulante din cadrul proiectului „Achizitionare echipamente specifice pentru imbunatatirea capacitatii si calitatii sistemului de interventie in situatii de urgenta, acordarii asistentei medicale de urgenta si a primului ajutor calificat in Regiunea Nord-Est”. Investitia, realizata in comun de catre cele sase consilii judetene din regiune si avand ca lider Consiliul Judetean Iasi, se desfasoara pe o perioada de 20 de luni. Valoarea totala a fondurilor atrase prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 3, Domeniul Major de Interventie 3.3 se ridica la 27.387.660 lei fara TVA.

In total, vor fi achizitionate 50 de ambulante si autospeciale destinate acoperirii unor tipuri diverse de riscuri atat din mediul urban, cat si din mediul rural. Judetul Iasi va investi o suma de aproximativ 27.481 euro pentru a primi autospeciale in valoare de 1.307.187 euro. Pana in luna decembrie a.c., iesenii vor fi deserviti de:

- 1 ambulanta de reanimare,

- 4 ambulante de prim ajutor,

- 3 autospeciale de descarcerare,

- 1 autospeciala de lucru cu apa si spuma de capacitate marita,

- 1 autospeciala de lucru cu apa si spuma de capacitate medie.

ADIE a revizuit, recent, graficul de depunere a cererilor de rambursare, astfel incat sa contribuie, prin sumele cheltuite si transmise spre decontare, la evitarea aparitiei riscului de dezangajare. Astfel, a fost convenit cu furnizorii un calendar mai accelerat de livrare, ceea ce inseamna ca proiectul se va derula intr-o perioada de timp mai redusa decat cele 20 de luni anticipate.

Reamintim faptul ca ADIE a finalizat in luna iulie a.c. un alt proiect destinat imbunatatirii capacitatii si calitatii sistemului public de interventii in situatii de urgenta, cu o valoare de 36.795.583,78 lei fara TVA. In cadrul acestui proiect au fost achizitionate, receptionate si date in folosinta gratuita inspectoratelor pentru situatii de urgenta din Regiune alte 47 de autospeciale.

La acest moment, conform monitorizarii realizate de catre ADIE, aceasta prima investitie a contribuit la reducerea timpului mediu de raspuns cu aprox. 5 minute in mediul urban si cu peste 15 minute in rural. De asemenea, timpul mediu de interventie s-a redus cu aprox. 13 minute. Acesti parametri se traduc nu numai printr-o diminuare a pagubelor materiale, ci si, de multe, prin salvarea de vieti omenesti.

Un al treilea proiect depus de catre ADIE pentru achizitionarea de autospeciale pentru salvare si interventie la inaltime se afla in etapa de evaluare tehnica si financiara.

La nivel national, Regiunea de Nord-Est este una dintre putinele care va absorbi integral sumele alocate prin POR 2007-2013, Axa 3, DMI 3.3. In luna august a.c., Comitetul de Monitorizare a aprobat realocarea sumelor disponibile la nivelul a patru regiuni catre alte domenii de interventie.

Foto: ziare-pe-net.ro

     
Tag-uri: ambulante, Iasi, ISU
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii