ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
15-11-2014, ora 09:06

Sute de ieseni in strada pentru diaspora. Tudor Ciuhodaru alungat de la protest

Articol de Cristian Amariei
Alexandru Iftode din Iasi a obtinut autorizatie pentru a desfasura pe esplanada din fata Palatului Culturii un protest ce a fost denumit ”In turul 2 ne luam TARA inapoi!” Din timpul campaniei de promovare a evenimentului Alexandru Iftode a facut public faptul ca: ”Nu voi permite nici unui politician sa fie in mijlocul nostru!!! Este demersul nostru civic, al oamenilor de rand !

Desi, probabil, stiind de ca politicienii nu sunt poftiti la protest, parlamentarul Tudor Ciuhodaru, personaj cunoscut pe plan local si national datorita meseriei sale de medic, s-a prezentat la protest ”inarmat” cu un tricolor. La scurt timp de la sosirea sa pe esplanada a fost abordat de organizatorul protestului care l-a invitat politicos sa plece.
Alexandru Iftode: „La acest eveniment personal nu v-am invitat. Nu este un demers politic. Le-am promis oamenilor ca nu vor exista politicieni la eveniment.
Tudor Ciuhodaru: „Am inteles.”
Alexandru Iftode: „Cred ca ar fi frumos sa ne dati voie sa ne facem treaba.”
Tudor Ciuhodaru: „Am inteles. Exact aici stau, stau in spate si nu fac nimic. Cuvinte nu strig doar stau aici.”

Sute de ieseni in strada pentru diaspora

La acest de al doilea eveniment de sustinere a celor din diaspora iesenii au fost mai numerosi ca la primul. Peste 200 de persoane au participat la protest.

Evenimentul a fost autorizat si s-a desfasurat in intervalul orar 18:00 – 20:00 pe esplanada Palatului Culturii.

Participantii au venit cu pancarte pe care se pute citi: ”Somnul natiunii naste monstrii!” , ”Pe noi nu ne cumpara cu doua zile libere!”, ”Solidaritate cu diaspora!”, ”Fii erou in turul 2!”, ”Nu-i lasa sa iti plagieze votul!”, ”Bunicii la razboi, parintii la revolutie, este randul nostru!”.

Pe tot parcursul evenimentului participantii au scandat : ”Diaspora, nu uita, Iasul e de partea ta!”, ”Vrem peste hotare sectii de votare!” , ”Jos Ponta!”, ”Tinerii studiaza, Ponta plagiaza!”, ”Victor Ponta, nu uita, tineretul tarii nu te vrea!”, ”Micky Mouse, cu Copy-Paste, pentru noi nu valorezi!”.

In paralel cu evenimentul din Iasi au fost evenimente pe aceeasi tema si in Bucuresti, Cluj si alte orase ale tarii.

Sursa: iasi1.ro
Foto: cityzen.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii