ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI LOCALE

SOCIAL
19-03-2011, ora 14:14

CET are resurse de carbune pina in aprilie

Articol de Alexandra Stefanescu

Centrala de termoficare din Iasi mai poate incalzi locuintele iesenilor pana in luna aprilie. In acest moment CET detine aproximativ 13. 100 de tone de huila energetica.

Reprezentantii CET au anuntat ca vor putea asigura in urmatoarea perioada atat apa calda cat si caldura pentru populatie. Zilnic se inregistraza un consum mediu cuprins intre 750-800 de tone de carbune. In aceste conditii, cantitatea de huila ajunge pentru aproximativ 16-17 zile. Oficialii CET au precizat ca centrala functioneaza mai mult pe baza de carbune, fiind de altfel siprincipala resursa folosita pentru producerea energiei termice. " Cautam sa functionam mai mult pe carbune decit pe alti combustibili. Folosim gaz doar atunci cind nu putem sa asiguram parametrii doar prin folosirea carbunelui, ceea ce nu se pune acum problema" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvint al CET. Din cauza temperaturilor scazute anuntate de metorologi, in noptile din acest sfarsit de saptamana, sefii societatii de Termoficare s-au hotarat asupra repornirii CET I. " Deocamdata nu sa decis repornirea CET I. Exista insa aceasta varianta sau cel putin cea a functionarii unui cazan de apa fierbinte la CET I" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvant al CET. Centrala termica a fost inchisa in urma cu cinci zile, in conditiile in care aceasta putea asigura agentul termic catre populatie numai prin functionarea centralei de la Holboca.

Foto: ziare-pe-net. ro
   

 
Tag-uri:

Centrala de termoficare din Iasi mai poate incalzi locuintele iesenilor pana in luna aprilie. In acest moment CET detine aproximativ 13. 100 de tone de huila energetica.  

 

, Reprezentantii CET au anuntat ca vor putea asigura in urmatoarea perioada  atat apa calda cat si caldura pentru populatie. Zilnic se inregistraza un consum mediu cuprins intre 750-800 de tone de carbune. In aceste conditii, cantitatea de huila ajunge pentru aproximativ 16-17 zile.   Oficialii CET au precizat ca centrala functioneaza mai mult pe baza de carbune, fiind de altfel siprincipala resursa folosita pentru producerea energiei termice. " Cautam sa functionam mai mult pe carbune decit pe alti combustibili. Folosim gaz doar atunci cind nu putem sa asiguram parametrii doar prin folosirea carbunelui, ceea ce nu se pune acum problema" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvint al CET. Din cauza temperaturilor scazute anuntate de metorologi, in noptile din acest sfarsit de saptamana, sefii societatii de Termoficare s-au hotarat asupra repornirii CET I. " Deocamdata nu sa decis repornirea CET I. Exista insa aceasta varianta sau cel putin cea a functionarii unui cazan de apa fierbinte la CET I" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvant al CET. Centrala termica a fost inchisa in urma cu cinci zile, in conditiile in care aceasta putea asigura agentul termic catre populatie numai prin functionarea centralei de la Holboca.

Foto: ziare-pe-net. ro
" title="Stiri despre Reprezentantii CET au anuntat ca vor putea asigura in urmatoarea perioada  atat apa calda cat si caldura pentru populatie. Zilnic se inregistraza un consum mediu cuprins intre 750-800 de tone de carbune. In aceste conditii, cantitatea de huila ajunge pentru aproximativ 16-17 zile.   Oficialii CET au precizat ca centrala functioneaza mai mult pe baza de carbune, fiind de altfel siprincipala resursa folosita pentru producerea energiei termice. " Cautam sa functionam mai mult pe carbune decit pe alti combustibili. Folosim gaz doar atunci cind nu putem sa asiguram parametrii doar prin folosirea carbunelui, ceea ce nu se pune acum problema" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvint al CET. Din cauza temperaturilor scazute anuntate de metorologi, in noptile din acest sfarsit de saptamana, sefii societatii de Termoficare s-au hotarat asupra repornirii CET I. " Deocamdata nu sa decis repornirea CET I. Exista insa aceasta varianta sau cel putin cea a functionarii unui cazan de apa fierbinte la CET I" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvant al CET. Centrala termica a fost inchisa in urma cu cinci zile, in conditiile in care aceasta putea asigura agentul termic catre populatie numai prin functionarea centralei de la Holboca.

Foto: ziare-pe-net. ro
">Reprezentantii CET au anuntat ca vor putea asigura in urmatoarea perioada  atat apa calda cat si caldura pentru populatie. Zilnic se inregistraza un consum mediu cuprins intre 750-800 de tone de carbune. In aceste conditii, cantitatea de huila ajunge pentru aproximativ 16-17 zile.   Oficialii CET au precizat ca centrala functioneaza mai mult pe baza de carbune, fiind de altfel siprincipala resursa folosita pentru producerea energiei termice. " Cautam sa functionam mai mult pe carbune decit pe alti combustibili. Folosim gaz doar atunci cind nu putem sa asiguram parametrii doar prin folosirea carbunelui, ceea ce nu se pune acum problema" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvint al CET. Din cauza temperaturilor scazute anuntate de metorologi, in noptile din acest sfarsit de saptamana, sefii societatii de Termoficare s-au hotarat asupra repornirii CET I. " Deocamdata nu sa decis repornirea CET I. Exista insa aceasta varianta sau cel putin cea a functionarii unui cazan de apa fierbinte la CET I" , a declarat Neculai Parasc, purtatorul de cuvant al CET. Centrala termica a fost inchisa in urma cu cinci zile, in conditiile in care aceasta putea asigura agentul termic catre populatie numai prin functionarea centralei de la Holboca.

Foto: ziare-pe-net. ro

Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii